Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over beleggen

Vermogensbeheer moet veranderen

Veel vermogensbeheerders en private banken likken hun wonden door de financiële crisis. Volgens een onderzoek van PricewaterhouseCoopers onder 238 private banken en vermogensbeheerders zullen zij een substantiële verandering moeten doorvoeren om succesvol te zijn in de toekomst. Een simpelere en transparantere manier van bankieren zal zijn intrede doen, het zogenaamde ”nieuw klassiek ...

Lees meer >>

Op 21 juli 2011

Woekerpolis ASR

Heeft u een woekerpolis ASR? Pas dan op, er komt iets uw kant op! Als eerste levensverzekeraar gaat ASR u nu pro-actief een betere regeling én alternatieven voor uw huidige woekerpolis aanbieden. Dat klinkt misschien positief, maar...

Lees meer >>

Op 10 maart 2011

Moedwil en misverstand

Te vaak wordt (dis)informatie verspreid in de hoop dat ze zal gaan werken als een profetie die zich zelf zal waarmaken omdat mensen geneigd zijn er zich onbewust naar te gaan gedragen. Hieronder zijn een aantal van dat soort uitspraken verzameld.

Lees meer >>

Op 10 juni 2008

4 mei 2008 Schuld en Boete

De genadeklap aan het concept "schuld" werd gegeven door Richard Nixon die de koppeling van dollar en goud ongedaan maakte. Hierdoor was het Amerikaanse geld een schuld geworden zonder tegenwaarde. De dollar als schuld was dus ten principale onaflosbaar geworden. De dollar kon vanaf dat moment immers alleen met zich zelf nog worden terugbetaald. In schuldtermen betekent het dat de schuldbekentenis ...

Lees meer >>

Op 29 mei 2008

Voor de muziek uit?

Erostat kwam de afgelopen week met groeicijfers van de Duitse economie over het eerste kwartaal die de beste van de afgelopen twaalf jaar waren (1,5% groei BNP). Het mag dan ook geen ver-wondering wekken dat ze ruim lagen boven wat analisten hadden ingeschat.

Lees meer >>

Op 29 mei 2008