Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over beleggen

AFM eist einde aan "foute" provisie van beheerders

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil af van de retourprovisie die vermogensbeheerders van depotbanken ontvangen op de effectentransacties die ze voor particuliere beleggers doen. Die worden zo onnodig op kosten gejaagd.

Lees meer >>

Op 30 augustus 2011

'Asset allocatie moet dynamisch zijn'

‘De allocatie van een beleggingsportefeuille moet niet statisch zijn en niet vastzitten in een keurslijf.’ Dit zegt Jon Bailie, Global Head of Distribution bij Axa Investment Managers in een interview met Fondsnieuws. ‘Met een meer dynamische benadering kan een fiduciair manager veel beter inspelen op de ontwikkelingen in de markt.’ Daarbij hanteert de vermogensbeheerder een visie ...

Lees meer >>

Op 21 juli 2011

Adviseurs missen bij de bank 'het vak'

‘Dood geld.’ Zo betitelde een beleggingsadviseur op een discussiebijeenkomst eens de bedrijfsobligaties in de portefeuille van zijn klanten. Het was een ‘‘slip of the tongue’’, maar het was wel het beleid van de bank dat hij verwoordde: zo snel een transactie was gedaan en de marge gemaakt, moesten klanten weer tot de aankoop van een nieuwe belegging worden gebracht.

Lees meer >>

Op 21 juli 2011

Belegger en adviseur uit elkaar gegroeid

Hoewel beleggers en adviseurs aangeven elkaar steeds harder nodig te hebben, zijn ze de afgelopen jaren stap voor stap uit elkaar gegroeid.

Lees meer >>

Op 21 juli 2011

AFM: 'Kleine adviseur beter dan grote bank'

‘Het zou mij niet verbazen als de kwaliteit bij de kleinere adviseurs, de kleine vermogensbeheerders, groter is dan bij de adviseurs die voor banken werken. Bij de banken is toch eerder sprake van een soort eenvormige massa, met strakke richtlijnen.' Dat zegt Theodor Kockelkoren, bestuurder van de AFM, in een interview met Fonds.nl.

Lees meer >>

Op 21 juli 2011