Artikelen over beleggen

NHD: Rendementen vergelijken, let op deze valkuilen

Op 18 juni 2016 is het onderstaande artikel gepubliceerd in de dagbladen van de Holland Media Combinatie (Noordhollands Dagblad, IJmuider Courant, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad & De Gooi- en Eemlander). Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch baseren veel beleggers hun beslissingen op historische rendementen. Bij het vergelijken en beoordelen van ...

Lees meer >>

Op 6 juli 2016

Olie voor Box3

De nieuwe voorstellen inzake de vermogensbelasting zet de belegger opnieuw aan het denken. “Op welke wijze kan ik risicoloos de belasting betalen en ook nog de inflatie bijhouden?” Geen bescheiden wens anno 2015. Die inflatie valt reuze mee; daar kunnen zelfs spaarrekeningen van de minder gezonde banken tegenop. Maar die vermogensbelasting? Dat wordt een lastige zaak voor de vermogende ...

Lees meer >>

Op 16 september 2015

Wachten en … zwalken?

Over ruim een week krijgen de twee grootmachten van de wereld allebei een nieuwe leider. Op 6 november kiezen de Amerikanen tussen Obama en Romney. Op 8 november zal het 18e Nationale Congress van de Chinese Communistische Partij Xi Jinping als nieuwe partijleider aanwijzen en daarmee automatisch als president van China (in maart). Wat betekent dit voor de beurzen?

Lees meer >>

Op 29 oktober 2012

Grim or Grexit?

Grexit: Griekenland uit de euro? De Grieken zelf schieten er niets mee op: het is een keuze tussen grimmig (erin) en grimmiger (eruit).

Lees meer >>

Op 21 mei 2012

Markt vermogensbeheer trekt terug aan

In de nasleep van de economische en financiële crisis is er een heropleving merkbaar van de markt van het vermogensbeheer. Maar vermogende klanten nemen minder snel risico’s, dus zijn de beleggingen met een lager risico meer in trek.

Lees meer >>

Op 5 oktober 2011